براساس گزارش سال ۲۰۲۰ شاخص جهانی نوآوری که توسط سازمان بینالمللی مالکیت فکری منتشر شد، ایران در بین ۱۰ کشور منطقه آسیای میانه و جنوبی، رتبه دوم را کسب کرده و از سوی GII به عنوان رهبر منطقهای نوآوری شناخته شده است. یکی از بهترین راهکارهایی که میتواند به ارتقاء جایگاه فعلی کشور کمک کند، افزایش همافزایی بین فعالان و بخشهای مختلف زیستبوم نوآوری کشور است؛ این در حالی است که پراکندگی منابع و ظرفیتها در سایر استانهای کشور و به ویژه در پایتخت، حاکی از آن است که برای ایجاد همافزایی بایستی نگاهی جدی به ظرفیتهای سایر استانها داشت.
از همین رو، شتابدهنده کسبوکار فردوسی و مرکز نوآوری ایران زمین به عنوان دو بازیگر کلیدی در شرق و پایتخت کشور، تفاهمنامهای را امضا نمودند تا از امکانات طرف مقابل به منظور تسهیل و تسریع اهداف خود بهره گیرند. شتابدهنده فردوسی که اولین شتابدهنده دانشبنیان شرق کشور است، بصورت تخصصی در حوزه فناوریهای نرم نظیر: 1. اطلاعرسانی و رسانههای جدید؛ 2. بازی و سرگرمی؛ 3. صنعت آموزش و محتوا؛ 4. خدمات شهری و گردشگری 5. فینتک فعالیت دارد. در طرف دیگر این تفاهمنامه، مرکز نوآوری ایران زمین است که با حمایت بانک ایران زمین راهاندازی شده و استارتاپهایی را جذب و حمایت میکند که در زمینه فناوری مالی، بلاکچین و رمزارز، گردشگری، سلامت و هوشمندسازی روندها قابل دستهبندی هستند.
اکنون تیمها، استارتاپها و شرکتهای نوآوری که برای حل نیازهای نوآورانه یا توسعه خود نیاز به کمک دارند، میتوانند از دانش و تجربه تجمیعشده این دو شتابدهنده برای پیشبرد اهداف خود برخوردار شوند و جایگاه خود را در بازار مورد نظر، تثبیت و تقویت نمایند.
مشارکت در تعریف و اجرای برنامههای پژوهشیـکاربردی، استفاده از امکانات مشترک برای شناسایی و پرورش طرحهای خلاق، تبدیل طرحهای خلاق و ابتکاری به کسب و کارهای جدید، تجاری سازی طرحهای پژوهشی، تبادل منتورها و مربیان با طرف مقابل، رفع نیازهای اکوسیستم استارتاپی و نوآوری و اجرای رویدادهای مشترک از جمله اهداف این تفاهمنامه است.