مدیرعامل شتاب دهنده فردوسی: مدیون آن مهارتهایی هستم که در انجمن علمی دانشگاه به دست آوردم
مدیرعامل شتاب دهنده فردوسی گفت: مدیون مهارتهایی هستم که در انجمن علمی دانشگاه به دست آوردم و توانستم اولین شرکت فناورانه دانشگاه را تاسیس کنم.
به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد، نشستی با مصطفی مکارم، مدیرعامل شتاب دهنده فردوسی به همت انجمن علمی مهندسی مکانیک در تاریخ پنجشنبه ۲۰ آذرماه ۱۳۹۹ برگزار شد.
مصطفی مکارم درخصوص تعریف شتابدهنده بیان کرد: شتابدهنده یکی از اجزای اکوسیستم کسب و کار است که به استارتاپهایی که تازه متولد میشوند کمک میکند. در مراحل اولیه، سرمایه در اختیار تیمها قرار میگیرد تا رشد کنند و فناوری خود را به بلوغ برسانند.
وی ادامه داد: در سال ۸۵ که شرکت نهامین پردازان را تاسیس کرده بودیم، به موضوع کسب و کار و کارآفرینی علاقهمند شدم. زیرا احساس کردم موضوعی است که هیچ کس تا به حال با آن آشنا نبوده است. همچنین به دنبال تولید علم به خصوص علوم مفهومی رفتم تا بیشتر با این فضا آشنا شوم و مطالعاتم را در این زمینه گسترش دادم. تا اینکه در سال ۸۹ به عنوان فردی که هم کارآفرینی میکردم و هم در این زمینه خلاقیت داشتم، به مراکز مختلف دعوت شدم.
مکارم در مورد افرادی که تمایل دارند وارد فضای نوآورانه شوند اظهار کرد: افرادی که میخواهند وارد فضای نوآورانه شوند، باید بتوانند نیاز جامعه را پیدا کنند. این کار نیازمند آموزش است و باید در کلاسهای آموزشی شرکت کنند. مرحله دوم شرکت در رقابتهای نوآورانه مانند مسابقات نوآوران و یا رویدادهای ایدهپروری است. همچنین اگر افراد تیمی تشکیل دادهاند و به محصولی رسیدهاند، ما به آنها کمک میکنیم تا به اولین محصول خود برسند. مراکزی به نام مراکز نوآوری وجود دارد که پول های بلاعوض در اختیار این افراد قرار میدهند تا آن ایده شکل بگیرد؛ مانند مرکز نوآوری دانشگاه فردوسی مشهد و پارک علم و فناوری.
مدیرعامل شتابدهنده فردوسی در رابطه با اینکه افراد چطور میتوانند در شتابدهنده پذیرش شوند اظهار کرد: اگر فردی در حوزه رسانه و اطلاع رسانی، بازی و سرگرمی، آموزش و تولید محتوا، گردشگری و خدمات شهری ایدهای داشته باشد، مستقیم از آن حمایت میشود. بعد از اینکه افراد انتخاب شدند، فرآیند انتخابی سختی پیش رو دارند و دو ماه وارد فضای آموزش تخصصی میشوند. اگر دوره آموزشی را خوب بگذرانند، بین ۳۰ تا ۵۰ میلیون تومان به آنها داده شده و اعتبارات مختلفی هم به آنها واگذار میشود.
وی در رابطه با نحوه همکاری دانشجوها با کارخانه نوآوری پاسخ داد: اگر دانشجوها بتوانند در طرحهای توانمندسازی و اشتغالزایی که برگزار میکنیم حضور داشته باشند، عضو باشگاه مشتریان کارخانه شوند و میتوانند در نشستها و فعالیتهای ما و در کنار افراد خبره حضور داشته باشند.
مهندس مکارم خاطرنشان کرد: افرادی که میخواهند در رویدادهای ما شرکت کنند، میتوانند در سایت ifmashhad.ir اسم رویدادهایی را که قرار است برگزار شود ببینند و حتی اگر انجمنهای علمی قصد برگزاری رویدادهایی را دارند، می توانند علاوه بر فضای دانشگاه از فضای کارخانه نوآوری مشهد نیز استفاده کنند.
مصطفی مکارم در رابطه با تجهیزات خاصی که در این کارخانه برای دانشجوهای رشتههای صنعتی وجود دارد بیان کرد: ما فضایی ۱۵۰ متری را در اختیار داریم که تمامی اجزای ساخت را در آن جا دادهایم. قطعا دورههای آموزشی مختلفی در این زمینه برای دانشجویان برگزار خواهیم کرد و همچنین پروژههای ملی و بینالمللی در این کارخانه به اجرا در خواهد آمد.
منبع: خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: فاطمه عباس زاده