در سال ۱۹۷۹ میلادی پژوهشگری به نام لیتل اولین تحقیقات خود را برای ایجاد شرکت های دانش محور (based knowledge) آغاز کرد، و با به کار بردن عباراتی نظیر شرکت های فناوری محور توانست شرکتی جهت بررسی و توسعه اختراعات علمی، دانش و نوآوری ها تاسیس کند.
قانون حمایت از شرکتها و مؤسسات دانشبنیان و تجاریسازی نوآوریها و اختراعات ۵ آبان ۱۳۸۹ جهت دستیابی به اقتصاد دانش محور، به تصویب مجلس رسید و پس از تأیید شورای نگهبان جهت اجرا به مجلس شورای اسلامی ابلاغ شد.
بسیاری از افراد فکر میکنند ، باید از ابتدا شرکت و یا مؤسسهای دانش بنیان ثبت کنند، در حالیکه چنین نیست؛ یعنی نیازی نیست که از ابتدای کار شرکت یا مؤسسه دانش بنیان ثبت شده باشد و یا در موضوع فعالیت آن کلمه دانش بنیان ذکر گردد. برای تبدیل شدن به شرکت دانشبنیان، شرکت یا مؤسسهی ثبتشده شما باید تأییدیه دانشبنیان را از معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری دریافت نماید.
شرکت یا موسسه خصوصی یا تعاونی است که به منظور همافزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانش محور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی (شامل گسترش و کاربرد اختراع و نوآوری) و تجاریسازی نتایج تحقیق و توسعه (شامل طراحی و تولید کالا و خدمات) در حوزه فناوریهای برتر و با ارزش افزوده فراوان تشکیل میشود و بر اساس معیارهای مورد نظر آییننامه، به تایید کارگروه میرسد.
مرحله اول جهت ثبت شرکت مبتنی بر دانش، ثبت شرکت یا موسسه حقوقی خصوصی یا تعاونی است. بنابراین، لازم است شرکت ابتدا به صورت عادی در اداره ثبت شرکت های سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به ثبت برسد. در هنگام ثبت، هیچ تفاوتی بین شرکت ها وجود ندارد. ثبت شرکت همانند دیگر شرکت ها و موسسات خواهد بود.
در مرحله بعدی، شرکت های متقاضی باید جهت دانش بنیانی نمودن شرکت و استفاده از مزایای مورد نظر قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان، از طریق این سامانه به نشانی http://www.daneshbonyan.ir ثبت نام کرده و مورد ارزیابی قرار گیرند. شرکت هایی که شاخص های لازم در ایین نامه شرکت های دانش بنیان را داشته باشند بعد از طی کردن مراحل ارزیابی و صحت سنجی شرکت های دانش بنیان تایید شوند به صندوق نوآوری و شکوفایی معرفی می شوند تا طرح خود را به آن صندوق ارائه دهند و از تسهیلات مربوطه با توجه به اساسنامه صندوق استفاده کنند.
شرکت های متقاضی می بایست از طریق فرم مربوطه در سایت مخصوص شرکتهای دانش بنیان ، اقدام نمایند.
متقاضیان پس از تولید کالاها و خدمات دانشبنیان یا ارائه برنامه تولید (برای شرکت های نوپا) بر مبنای آیین نامه ی مصوب ، ارزیابی میشوند و برای یک زمان محدود خواهند توانست از تسهیلات و مزایای قانون استفاده کنند و برای تمدید این زمان ، باید دوباره ارزیابی شوند. قبل از آن ،برای تشخیص صلاحیت باید تمام اطلاعات الزامی برای ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکتهای دانش بنیان، توسط معاونت فناوری ریاست جمهوری و وزارت بهداشت، در این سامانه به ثبت برسد.
متقاضیانی که برای بار نخست ، وارد سامانه ارزیابی و تشخیص شرکت های دانش محور می شوند، باید با انتخاب گزینه ی ثبت نام و سپس تایید تعهدات و آگاهی از شرایط و ضوابط، نام شرکت، شناسه ی ملی شرکت و ایمیل را وارد نمایند تا لینک اعتبارسنجی سامانه، به ایمیل ارسال شود. بعد از تکمیل و ثبت فرم لینک اعتبارسنجی، نام کاربری ،شناسه ی ملی، به آدرس ایمیل شرکت ارسال خواهد شد.
فعال سازی کد کاربری باید حداکثر تا 5 ساعت انجام شود در غیر اینصورت کد کاربری از سیستم حذف می شود و شرکت باید دوباره ثبت نام کند. پس برای ثبت شرکت در سامانه از آدرس ایمیل معتبر استفاده کنید. شرکت ها برای دریافت شناسه ی ملی اشخاص حقوقی می توانند به سامانه ی شناسه ی ملی اشخاص حقوقی کشور به آدرس https://ilenc.ssaa.ir مراجعه کنند و در سامانه ثبت کنند. همه ی متقاضیان حمایت های درج شده در قانون، اطلاعات خود را باید در این سامانه وارد کنند و بر اساس این فرایندها ارزیابی شوند.
شرکت های متقاضی میبایست تصویر آگهی تاسیس، به همراه آخرین تغییرات شرکت در روزنامه ی رسمی را اسکن کرده و برای تکمیل اطلاعات، در سامانه بارگذاری کنند. همینطور باید آخرین لیست بیمه ی شرکت به همراه خلاصه وضعیت دستمزد و آخرین اظهار نامه مالیاتی، به سازمان امور مالیاتی نیز بایستی ارسال شود که برای شرکت های نوپا، اختیاری می باشد.
برای تکمیل فرم بررسی فناوری طرح های دانش بنیان ، باید اطلاعاتی مثل نام شرکت، نوع شرکت، شماره ی ثبت، آدرس سایت اینترنتی، شماره تلفن ثابت و تلفن همراه و آدرس ایمیل را پر کنید و در گام بعدی ، بخش صنعت و فناوری، نام محصول و کاربرد محصول را وارد کرده و در خصوص تکمیل اطلاعات مالکیت معنوی، زمان دستیابی به نوآوری و اطلاعاتی نظیر عنوان نوآوری، اقدام نمایید.
برای جایگاه محصول در چرخه ی فناوری باید یکی از موارد مطالعات اولیه، مطالعات تکمیلی، نمونه ی کارگاهی، نمونه ی آزمایشگاهی و نمونه ی صنعتی را انتخاب کنید و بیان کنید که چرا پروداکت در جایگاه انتخاب شده قرار دارد.
پس طرح توجیهی، معرفی کننده پایه طرح و کارایی مطالعات انجام شده است که امکان دارد در پی بی دقتی در ارائه ی بعضی از اطلاعات، کارشناسان سرمایه گذاری محصول یا طرح را دارای خطر زیاد تشخیص دهند. پس اینکه طرح مورد قبول واقع شود، باید تمامی آمار و ارقام، همراه با توضیح و تفسیر ارائه گردد تا هیچ شبهه ای پیش نیاید.
داده ها و اطلاعات توسط شرکت ها درخواست ها برای کارگزاران مخصوص هر حوزه فرستاده میشود و نتیجه آن توسط دبیرخانه برای تصمیم گیری نهایی به کارگروه یا کمیته ی کارشناسی ارسال میشود. اگر این فرآیند تایید شود، متقاضی به مدت 2 سال مشمول حمایت های شرکت های دانش بنیان میشود.
دولت برای افزایش توسعه و پیشرفت شرکت های دانش بنیان، تلاش های زیادی انجام می دهد.
در ابتدا این شما هستید که مشخص می کنید در چه زمینهای می خواهید کار کنید و حمایت شوید. در ادامه، دولت به شما حمایت های مختلف خود را ارائه میکندتا بتوانید راه را با سختی کمتر و نتایج درخشان تر دنبال کنید.
هرکالا خدمت، فرآیند/تجهیز تولید جهت تایید دانش بنیان، باید حائز 3 شرط زیر باشد:
برای آشنایی با شروط دانش بنیانی ویدئو زیر را ببینید.
در مردادماه سال 1401 از سمت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ماموریتی به شتابدهنده فردوسی به عنوان مشاور اخذ مجوز دانشبنیانی واگذار شد.
شتابدهنده فردوسی در طی ماموریت جدیدی که به ان واگذار شده مکلف شده است تا با ارتباط برقرار کردن با شرکت های صنعتی و شرکت های نوآورانه و فناورانه روند اخذ مجوز دانشبنیانی را تسهیل کند. هزینه های تسهیل در جهت دانشبنیان شدن بر عهده معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بوده و این خدمات به صورت رایگان در اختیار شرکت ها قرار میگیرد.
برای دریافت مشاوره اخذ مجوز دانشبنیانی میتوانید با شماره زیر تماس حاصل کنید.
0903286182