تفاهم نامه احداث کارخانه نوآوری مشهد در سال 97 با حضور دکتر ستاری، معاون علمی رئیس جمهور در مشهد منعقد شد. طی این تفاهمنامه مقرر گردید شهرداری مشهد با حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری، زیرساختهای لازم برای احداث کارخانه نوآوری مشهد را فراهم کند.
عملیات احداث کارخانه در سال 98 با تخصیص منابع از سوی شهرداری مشهد آغاز گردید. انتخاب مکان مناسب، صدور مجوزهای لازم و برنامه ریزی عملیاتی از جمله فعالیت های شهرداری در آغاز به کار این پروژه بود.
پروژه کارخانه نوآوری با توجه به مساحت زیربنا و فضای اطراف، برای آماده سازی در زمان مقرر، نیاز به تلاش شبانه روزی و پیگیری منظم فرآیند داشت که با همت شهرداری مشهد در کمترین زمان ممکن به بهره برداری رسید.
در کنار اهمیت زیرساختها و منابع سخت افزاری و فیزیکی، وجود دانش، تجربه و توانمندی در پیاده سازی روش بهره برداری از کارخانه نوآوری نیاز به حضور مجموعه ای متخصص داشت. با توجه به ضرورت این امر تصمیم به برگزاری مناقصه بین متقاضیان بهره برداری از این مجموعه شد. با موافقت شورای شهر مشهد و ابلاغ به شهرداری، مراکز فعال در حوزه نوآوری با شرکت در این مناقصه به رقابت پرداختند که پس از بررسی های صورت گرفته، شتابدهنده کسب و کار فردوسی به عنوان بهره بردار کارخانه نوآوری مشهد در آذر ماه 99 معرفی شد.
این شتابدهنده که اولین شتابدهنده دانش بنیان شرق کشور است، در چهارمین سال فعالیت خود موفق به اخذ دومین تأییدیه دانش بنیان با عنوان «توسعهگر فضاهای نوآوری» شده است. این تأییدیه به مجموعههایی تعلق میگیرد که از دانش، توانمندی و ارتباطات لازم برای بهرهبرداری کارخانه نوآوری برخوردارند و فرآیند پیچیده طراحی، تجهیز، راهبری و توسعه فضاهای نوآور را ساماندهی میکنند؛ به گونهای که به تولید نوآوری در قالب ایجاد فناوری، اختراع، توسعه محصولات و تجاریسازی منتهی گردد.