آغاز همکاری شتابدهنده فردوسی و سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان در ساماندهی زیست‌بوم نوآوری
آغاز همکاری شتابدهنده فردوسی و سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان در ساماندهی زیست‌بوم نوآوری
5 بهمن, 1399
تیکی تاکا در زیست‌بوم نوآوری
سیاست های بهره برداری از کارخانه های نوآوری بررسی شد
5 بهمن, 1399

حل مسائل شهری با چاشنی نوآوری

رویداد شهر ایده آلتو بساز
شهرنشینی پدیده‌ای است که پایان ندارد. 54 درصد از مردم جهان در شهرهای مختلف زندگی می‌کنند که انتظار می‌رود تا سال 2050 به 66 درصد برسد. این افزایش جمعیت شهرنشینی در جهان با ظهور چالش‌های گسترده در حوزه مدیریت و خدمات شهری همراه خواهد بود. در همین زمینه، شتاب دهنده کسب و کار فردوسی به عنوان تنها مجموعه دانش‌بنیان در حوزه توسعه فضاهای نوآوری در شرق کشور، به برگزاری رویدادی با عنوان «شهر ایده‌آلتو بساز» اقدام کرده است تا به کمک اهالی نوآوری، به یاری شهرداری در حل مسائل شهری برود. علی بنائی، مدیر ارتباطات شتاب دهنده فردوسی در گفت وگویی درباره این رویداد توضیحاتی ارائه داد که در ادامه می آید.

چه شد که تصمیم به برگزاری رویداد «شهر ایده‌آلتو بساز» گرفتید؟

از ابتدای فعالیت شتاب دهنده، به صورت تخصصی در حوزه «خدمات شهری و گردشگری» تمرکز داشته‌ایم. اکنون با توجه به بلوغ اکوسیستم نوآوری استان و ماموریت جدید ما در توسعه آن، زمان را مناسب دیدیم تا ثمره اکوسیستم نوآوری در حوزه شهری را به مدیران ارشد شهری نشان بدهیم.

نقش استارت آپ‌ها در حل مسائل شهری چیست؟

گسترش نوآوری، سبک زندگی شهری را به کلی متحول کرده است. در دنیای امروز، استارت آپ‌ها نقشی کلیدی در بهبود مدیریت شهری بر عهده دارند. مثال بارز آن را می‌توانید در حمل و نقل شهری مشاهده کنید، تاکسیرانی به عنوان یکی از زیرمجموعه‌های شهرداری، هزینه‌های گزافی را به این سازمان تحمیل می‌کرد؛ این در حالی است که با ظهور تاکسی‌های آنلاین، همین خدمت به امری سودزا تبدیل شده است. جالب‌تر این که شهروندان نیز اقبال بسیار خوبی از نوآوری داشته‌اند. مشهد نیز به عنوان دومین کلان‌شهر کشور و دومین قطب نوآوری، فرصت‌های کم‌نظیری را پیش روی اهالی نوآوری قرار داده است.

تعامل شهرداری‌ به عنوان بدنه دولتی با استارت آپ‌ها را چگونه می‌بینید؟

شهرداری‌ها می‌توانند در حوزه‌های مختلفی از استارت آپ‌ها کمک بگیرند و از نوآوری برخوردار شوند. استارت آپ‌ها بستری هستند که می‌توانند موجب جلب مشارکت مردم شهر در فرایندهای شهری شوند.

تعامل سازمان‌های دولتی با بخش خصوصی همواره با چالش روبه رو بوده است. نظر شما چیست؟

ناآشنایی برخی مدیران شهرداری با استارت آپ ها و ظرفیت های آن، اتصال استارت آپ ها به بدنه مدیریت شهری را با دشواری روبه رو می کند. از سویی دیگر، عموم استارت آپ‌ها نیز با سازوکار حاکم بر سازمان‌های بزرگ ناآشنایند و به دلیل چابک بودن، از همکاری با سازمان‌ها فاصله می‌گیرند.

 چگونه می‌توان این فاصله را کمرنگ کرد؟

رویداد «شهر ایده آلتو بساز» با همین رویکرد طراحی شده است. شتاب دهنده فردوسی تلاش دارد تا برای حل این مسائل، شبکه نوآوری موجود را فعال کند تا در رویدادی حضوری، راه‌حل‌های خود را در برابر مدیران ارشد شهرداری مشهد ارائه کنند. مرکز نوآوری شهری که بخشی از بدنه شهرداری مشهد است نیز به ما کمک خواهد کرد تا تسهیل گری مورد نیاز برای پیاده‌سازی راه‌حل‌ها در شهرداری انجام شود.

شرایط حضور در این رویداد چیست؟

استارت آپ‌ها و شرکت‌های نوآور به سایت رویداد به آدرس ideal-city.ir مراجعه و فرم مربوط را تکمیل کنند. مهلت ثبت‌نام نیز تا 10 بهمن تمدید شده است.

منبع: خراسان رضوی

علی بنائی
علی بنائی
مدیر ارتباطات سابق شتابدهنده کسب و کار فردوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *