رویداد شهر ایده آلتو بساز
حل مسائل شهری با چاشنی نوآوری
7 بهمن, 1399
سورنا ستاری در کارخانه نوآوری مشهد
فرهنگ، نوآوری را توسعه می‌دهد
7 بهمن, 1399

سیاست های بهره برداری از کارخانه های نوآوری بررسی شد

تیکی تاکا در زیست‌بوم نوآوری

تیکی تاکا در زیست‌بوم نوآوری

پس از افتتاحیه همزمان کارخانه های نوآوری مشهد و شیراز توسط رئیس جمهور، رویداد «اینولایو» با موضوع «مدل‌های بهره‌برداری از کارخانه های نوآوری» برگزار شد. در این برنامه که به میزبانی مصطفی مکارم مدیرعامل «شتاب دهنده کسب و کار فردوسی» و با حضور علیرضا صمیمی، مدیرعامل «کارخانه نوآوری شیراز» برگزار شد، سیاست‌های بهره‌برداری از کارخانه‌های نوآوری بررسی شد.

مصطفی مکارم در این زمینه گفت: در آغاز دهه 90 و پیش از شکل گیری اکوسیستم، برای انجام بسیاری از فعالیت های استارتاپی، تیم ها به تنهایی وارد عمل می شدند و حمایتی از آن ها صورت نمی گرفت، فضای اکوسیستم با رشد کردن به نقطه ای رسید که نیاز به حضور کارخانه نوآوری احساس شد. وی درباره فعالیت های شتاب دهنده فردوسی نیز اظهار کرد: از ابتدای سال 99 با توجه به اخذ دومین تأییدیه دانش‌بنیان در توسعه فضاهای نوآوری، فعالیت خود را از سطح شتابدهی فراتر بردیم و توسعه این فضاها را در دستور کار قرار دادیم، کوچک بودن تیم، فعال بودن و حضور افراد با تجربه در ایجاد کسب و کارهای مختلف، از مزایای شتابدهنده فردوسی است. مکارم افزود: علاوه بر این، با تبدیل شدن به مرکز توانمندسازی شرکت های دانش بنیان در خراسان رضوی، خدمات آموزش و مشاوره معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری را کلید زدیم و توانستیم رتبه دوم توانمندسازی را در کشور به دست آوریم، یکی دیگر از اقدامات شتاب دهنده فردوسی در توسعه فضاهای نوآوری، طراحی و اجرای مدل توسعه فناوری صنعت گاز با عنوان «مرکز متان» بود. همچنین با کسب عنوان بهره بردار کارخانه نوآوری مشهد، آماده ایم تا توسعه فضاهای نوآوری را در این مرکز نیز پیاده سازی کنیم.

علیرضا صمیمی مدیرعامل کارخانه نوآوری شیراز نیز اظهار کرد: با آغاز فعالیت تیم ستادی جوان مستقر در کارخانه نوآوری شیراز، فضای کار اشتراکی این کارخانه با حضور فریلنسرها و استارت آپ‌ها شروع به کار کرده است. در فاز اول از 10 هزار مترمربع بهره برداری و آماده حضور نوآوران و کارآفرینان شده است و در حال آماده سازی برای بهره برداری از فاز دوم هستیم. وی در پاسخ به این سوال که کارخانه های نوآوری چه نقشی در اکوسیستم نوآوری کشور خواهند داشت؟ گفت: کارخانه نوآوری پرچم حمایتی همه اعضای اکوسیستم نوآوری است، ما تلاش کردیم حضور استارت آپ ها، فریلنسرها و جوامع آکادمیک را در کارخانه نوآوری شیراز پیش بینی کنیم و فضایی را به دانشگاه های مطرح استان فارس اختصاص بدهیم، چرا که خروجی دانشگاه ها، ورودی خوب فضاهای نوآوری است. صمیمی همچنین تعامل بین اجزای اکوسیستم را ضروری دانست و تصریح کرد: در همین راستا، جلسات متعددی با مجامع فناور و نوآور در شیراز برگزار شده که به مشخص شدن نقش و فعالیت هر یک از اعضا منجر شده است. پارک علم و فناوری، مراکز رشد، دانشگاه ها و کارخانه نوآوری، اجزای تشکیل دهنده اکوسیستم هستند که برای شفاف سازی جایگاهشان، جلسات زیادی برگزار شد.یکی از سؤالات مطرح شده در خصوص مدل بهره برداری از کارخانه های نوآوری، استقرار شرکت های بزرگ در این فضاست که صمیمی به اهمیت آن اشاره کرد. وی رویکرد کارخانه شیراز را سنجش بازار و حل چالش های آن به کمک استارت آپ‌های مستقر در کارخانه شیراز بیان کرد. صمیمی همچنین در خصوص مدل تعامل با بخش های دولتی گفت: به دنبال فرهنگ سازی در اکوسیستم استارت آپی هستیم. افراد و سازمان های دولتی، فضای استارت آپی را نمی شناسند و لازم است با این مفاهیم آشنا شوند. مجمع فناوری و نوآوری نیز سهم بسزایی در حل تعارضات موجود دارد.در ادامه، دو طرف با تشریح ظرفیت‌های همکاری و هم‌افزایی، توافق کردند با تشکیل کنسرسیومی از کارخانه‌های نوآوری، این اهداف را به صورت مشترک دنبال کنند.

علی بنائی
علی بنائی
مدیر ارتباطات سابق شتابدهنده کسب و کار فردوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *